Woningaanpassing home > Meer weten?

U wilt meer weten?

gezellige thuiskat

Hier vindt u alles waarvoor elders geen ruimte is. Zoals voorbeelden van uitgevoerde woningaanpassingen en kleinschalige woonvormen. Maar ook wegwijzers voor professionals, ouderen en woongroepen.

Naast de column die ik bijhoud vindt u hier onderwerpen zoals een sitemap, nieuws, links en de verplichte privacy-informatie. "Handi Lifestyle" is een ouder deel op de site dat gaat over aangepaste auto's, fietsen en (kampeer)-vakanties. Deze info kan wat verouderd zijn, maar desondanks in veel gevallen bruikbaar.


(Lees meer...)

zijaanbouw in garage

Praktijkvoorbeelden zijn uiterst leerzaam. Hoe anderen hun woning hebben aangepast, of een woonvorm zijn gestart. U kunt er goede ideeën uit opdoen, en misschien bepaalde valkuilen door vermijden. Bekijk een greep uit de verschillende bouwplannen, die onder mijn begeleiding eerder zijn gerealiseerd.

U vindt hier aanpassingen aan bestaande woningen. Aanbouwen en inpandige verbouwingen in de garage of op de verdieping. Maar ook plannen voor kleinschalige woongroepen en nieuwbouw van vrijstaande, volledig aangepaste woningen. Bestudeer de voorbeelden, die het meest op uw situatie betrekking hebben en doe inspiratie op.


(Lees meer...)

zijaanbouw in garage
elektrische tillift in aangepaste woning

Kinderen en volwassenen met progressieve aandoeningen vragen om toekomstgerichte oplossingen die passen binnen de wettelijke en financiële kaders. Professionals beschikken niet altijd over specialistische kennis op het gebied van woningaanpassing, Wmo en complexe zorgsituaties.

Maak als ergotherapeut, cliëntondersteuner, thuiszorgmedewerker of bouwer gebruik van de deskundigheid van Ir Grootveld. De site, workshops en het kosteloze spreekuur zijn er voor uw vragen en die van uw cliënten.


(Lees meer...)

elektrische tillift in aangepaste woning
senioren en ouderen aanpassingen

Waarom zou u verhuizen als u uw eigen woning "levensloopgeschikt" kunt maken? Zodat deze u perfect blijft passen, ook over vele jaren. Zet een kroon op uw "wooncarrière" en neem gelijk de voorzieningen voor eventuele toekomstige (thuis)zorg mee...

Uw woning is schuldenvrij en de kinderen zijn het huis uit. Hier heeft u altijd zorgeloos gewoond, maar u wilt het nu wat comfortabeler. De Wmo vergoedt minder dan voorheen. Uw gemeente verwacht steeds meer eigen initiatief van u. Ir Grootveld ondersteunt u hierbij.


(Lees meer...)

senioren en ouderen aanpassingen
kleinschalig wooninitiatief ridderkerk

Vind uw weg in het aanbod van wonen en zorg. Hoe realiseert u geschikte huisvesting? Moet het misschien nog worden aangepast? En kunt u wel zonder steun in het vaak lastige overleg met corporatie, gemeente en andere instanties? Ir Grootveld heeft ervaring met ontwerp van kleinschalige woonvormen en herbestemming van bestaande gebouwen.


(Lees meer...)

kleinschalig wooninitiatief ridderkerk
portret grootveld

Op (zeer) onregelmatige tijden schrijf ik over mijn belevenissen rondom werk- en privésituatie. Telkens wanneer ik de geest en de tijd heeft. Dat levert bij elkaar een aantal goed leesbare en herkenbare verhalen op. Ook de eigen ervaringen rond regelgeving en jurisprudentie bij handicaps komen aan bod.


(Lees meer...)

portret grootveld
handicamp met joost

Je komt met een handicap behalve thuis veel meer beperkingen tegen in het dagelijkse leven. Ga ze te lijf met wat fantasie en veel hulpmiddelen. Voor auto, fiets, en vakantie. Niet alleen aangepast kamperen, maar ook andere aangepaste vakantie-accomodaties.

De info in dit gedeelte wordt niet bijgehouden en kan dus verouderd zijn, maar is desondanks meestal wel bruikbaar.


(Lees meer...)

handicamp met joost

Site-info & sponsoring

onder de douche

Service-informatie over deze site. Wie is Ir Grootveld? Wat zeggen klanten en media? Verder de sitemap, links en informatie over privacy en cookies.

Het onderhoud van deze website en het kosteloze spreekuur kosten geld. Sponsoring dmv. een vaste of eenmalige bijdrage is dan ook welkom. In ruil plaats ik een aanklikbare banner of link naar uw bedrijf.


(Lees meer...)

onder de douche
adres grootveld architekt en adviseur
Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.